Webapplicaties2020-11-17T15:11:15+01:00

Webapplicaties

Webapplicaties zijn een automatiserings-oplossing voor een groot aantal mogelijke processen binnen uw bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beheren van uw klantgegevens, uw voorraad of planning.

Wat zijn webapplicaties?

Waarschijnlijk heeft u al wel eens met een webapplicatie gewerkt zonder door te hebben dat het een webapplicaties was. Webapplicaties worden steeds meer gebruikt en is online software dat via een webbrowser bereikt kan worden. Webapplicaties kunnen allerlei software oplossing zijn, waarbij het vaak gebruikt word om bestaande processen te automatiseren. Hierdoor kunnen processen vaak sneller en overzichtelijker uitgevoerd worden.

Hieronder vindt u verschillende voorbeelden van webapplicaties die mogelijk zijn.

CRM Systeem

Een CRM systeem is erop gericht de klanten en contacten van uw organisatie overzichtelijk en geordend bij elkaar te houden. Het doel van de software is simpel: betere bedrijfsrelaties. Een goed CRM systeem helpt u in contact te blijven met klanten, processen te verbeteren en betaald zich altijd terug.

Voorraadbeheer

Ook voor voorraadbeheer is een webapplicatie uitermate geschikt. Wellicht houdt u uw voorraad bij in excel en ontbreekt het overzicht, of is het lastig om met meerdere personen tegelijkertijd te werken. Dan is een webapplicatie een ideale oplossing. Ook kunt u het voorraadbeheer eenvoudig koppelen aan uw boekhoudsoftware, zoals bijvoorbeeld Snelstart.

HR Systeem

“Gelukkige medewerkers zorgen voor tevreden klanten” is één van de bekendste wijsheden rondom medewerkers. Een goed werkende HR afdeling vormt de basis van gelukkige medewerkers. Om uw HR afdeling of uzelf te ondersteunen bij HR taken is goede software van groot belang. Een webapplicatie speciaal gemaakt voor HR taken kan er voor zorgen dat HR processen beter en sneller verlopen, van sollicitatie tot digitale personeelsgegevens, en van performance management tot self-service voor uw medewerkers; alles is mogelijk.

Planning

Webapplicaties zijn ook uitermate geschikt voor het maken van planningen. Plan snel en overzichtelijk taken voor één of meerdere medewerkers die onderweg zijn en bewerk planningen probleemloos tegelijkertijd met meerdere collega’s. Ook ideaal in verbinding met een mobiele applicatie waarbij buitendienst medewerkers aan kunnen geven welke taken zijn afgerond. Webapplicaties zijn ook uitermate geschikt voor materiaal planningen en alle andere processen waarbij een goede planning cruciaal is!

Klantenportaal

Geef uw klanten de mogelijkheid om hun eigen bestellingen, historie en gegevens in te zien en te bewerken. Met een klantenportaal hebben uw klanten bijvoorbeeld de mogelijkheid makkelijk bestellingen te herhalen en de status van gedane bestellingen te bekijken. Daarnaast is een klantenportaal een goede vorm van klantenbinding, uw kunt eenvoudig direct communiceren met uw klanten en door het gemak is de kans dat uw klanten bij u blijven groter.

Meer lezen over webapplicaties in actie

Ga naar de bovenkant