Oplossingen voor Projectmanagement

Als je diensten verkoopt of bijvoorbeeld apparatuur of materieel verhuurt is slimme projectmanagementsoftware onmisbaar wanneer je eenmaal begint te groeien. Excellijsten, post-its en werkbriefjes zijn een recept voor fouten in orders, moeten wachten op urenbriefjes en handtekeningen, niet kloppende facturen en dus eindeloos wachten op je geld.  

Voorbeeldcasus Kraanverhuurbedrijf Boer BV

Kraanverhuurbedrijf Boer BV klopte bijvoorbeeld bij ons aan met de vraag of we hun processen zo ver mogelijk konden versimpelen en waar mogelijk automatiseren. Zij verhuren verschillende mobiele kranen inclusief kraanmachinist en vaak ook met aanvullend hulpmateriaal, zoals klemmen om specifieke dingen mee op te kunnen tillen. 

Per order moesten ze behoorlijk wat bijhouden: de gehuurde kraan en de machinist, wanneer en voor hoe lang, bijzonderheden rondom de locatie, hulpmaterialen en natuurlijk ook de gemaakte prijsafspraken. Die orderdetails moesten vervolgens ook kloppen met de beschikbare kranen, de beschikbare machinisten en de beschikbare hulpmaterialen. Op locatie noteerden de machinisten hun gewerkte uren en lieten die aftekenen door de projectleider. Die bonnen werden uiteindelijk verwerkt tot een factuur naar de klant. Al met al veel stappen die moesten worden gezet (en dus onthouden) en veel informatie die steeds van het ene softwaresysteem naar het andere doorzet moest worden. Dat kon slimmer dachten zij.  

The Code Crowd heeft voor Boer BV een geïntegreerd softwarepakket gebouwd waarin zij alle stappen kunnen bijhouden. Dus de order invoeren, materieel, machinist en hulpmiddelen reserveren, bevestiging naar de klant, eventuele inhuur van derde partijen, het doorgeven van de gewerkte uren door de machinist, het accorderen van het gedane werk door de projectleider en de facturatie. De kantoormedewerker van Boer BV wordt automatisch door alle benodigde stappen heen geleid waardoor er niks vergeten kan worden. En de machinist kan op locatie in een mobiele versie van de software invoeren wat hij gedaan heeft en voor hoeveel uur. De projectleider geeft akkoord in diezelfde mobiele app. De order belandt vanzelf weer bij de betrokken kantoormedewerker die vervolgens, na een laatste check, de order met één druk op de knop doorzet naar het factureringssysteem. Die uiteraard ook volledig geautomatiseerd de factuur aanmaakt en aan de klant verstuurt. Zowel de medewerkers op kantoor als de machinisten onderweg zijn blij met de logische en gebruiksvriendelijke opbouw van de software en werken er dan ook graag mee. Bovendien bespaart deze nieuwe software enorm veel tijd.

Oeps, dat hebben wij ook… 

Herken jij dingen uit de casus van Boer BV? Verwerk jij nog je klantgegevens in een Excellijst? Schrijf je bestellingen op een Post-it? Maak je facturen op in een Word-document en neem je alle gegevens handmatig uit dat Excellijstje over? Tijdsintensief, saai en ook nog eens ontzettend foutgevoelig. En bovendien in de meeste gevallen makkelijk te versimpelen en grotendeels te automatiseren. 

Sneller terugverdiend dan je denkt 

Ook als jouw bedrijfssituatie veel overzichtelijker is dan die van Boer BV kun je waarschijnlijk veel winst pakken door je processen handiger in te richten en voor slimme softwareoplossingen te kiezen. Die zijn namelijk betaalbaarder dan je denkt en verdien je dus heel snel terug.  

Want hoeveel kost je huidige werkwijze je... 
Gemaakte fouten die opgelost moeten worden?  
Klanten die boos weglopen?  
Medewerkers die vertrekken omdat het werk saai is geworden?  
Medewerkers die ziek worden door de opgelopen werkdruk? 

Ben jij klaar om je team lekkerder te laten werken, minder fouten te laten maken en daardoor kosten te besparen? Neem dan contact op om jouw mogelijkheden te bespreken. 

Nieuwsgierig? 

Ben jij nieuwsgierig welke mogelijkheden wij voor jouw bedrijf zien? Laten we dan eens kennismaken. Bel ons op 0341 26 32 73 of mail naar info@thecodecrowd.nl.  


HTML5

CSS3

Webapp

Android

iOS

AngularJS

React

Zullen we kennismaken?

Bel ons 0341 26 32 73 of laat een bericht achter:

*
*
*